Therapy AL - Klasik..

Kupasan Sel Mati

Home
Satu Rawatan Klasik
Garam Bukit
Ujian Struktur Garam
Kuasa Penyembuh sole(so-lay)
Produk & Remedi
Garam Sunah
Sabun Garam Therapy
Memahami Alahan
Kupasan Sel Mati
Kupasan Sel Mati
Mandi Seri Garam Klasik
Asma / Bronchitis
Jenis Jenis Arthritis
Rawatan Arthritis dan Gout
Garam Klasik & Gigi

Enter subhead content here

Pengupasan Scrub kulit

Adakah anda rasa penat atau tidak bertenaga? Ambil masa yang terluang untuk merawat badan anda melalui rawatan pengupasan kulit. Mula -mula mandi air suam untuk membuka liang roma atau pori . Melalui campuran Garam Kristal dengan minyak terapi ( minyak zaiton atau sebarang minyak asli yang anda sukai ) amat sesuai untuk menyahtoksid . Anda akan alami kesan yang memuaskan seperti hari yang lepas-lepas. Pada masa yang sama , tenaga anda akan ditingkatkan melalui kandungan mineral yang ada dalam garam campuran minyak . Rawatan ini juga dapat melancarkan perjalanan darah dalam badan anda .

Cara membuatnya : Masukan, 3.5 sudu garam kristal asli bersama 1 sudu . minyak kekacang macadamia dan sesuku sudu minyak lavender yang 100% asli . Kacau campuran ini  sehingga halus dan sebati . Baring atas sehelai tuala dan sapu seluruh badan anda dengan campuran ini .Untuk lebih mudah dan selesa  biarkan orang lain yang melakukannya . Balut diri anda dalam tuala ini dan balut sekali lagi dengan selimut seluruhnya. Biarkan selama setengah jam. Anada akan alami kehangatan menjalari segenap diri anda , ini menunjukkan sel badan mulai bertindak. Mandi dalam air suam dan lap badan anada dengan perlahan. Jangan di gosok hingga kering . Kesan minyak yang masih ada akan melembut dan menyerikan lagi kulit anda .

Adakah anda rasa penat atau tidak bertenaga? Ambil masa yang terluang untuk merawat badan anda melalui rawatan mandi garam. Mandian ini juga mempunyai kesan yang sama dengan perawatan pengupasan kulit.  Selain itu ia berfungsi untuk menanggalkan sel-sel kulit mati pada badan . Menyahtoksid , melancarkan perjalanan darah . Menghilangkan sakit-sakit sendi dan melegakan keletihan yang di alami oleh badan akibat kehilangan tenaga sebelumnya.

Cara membuatnya :  Sebelum anda melakukan rawatan ini. Sapukan seluruh anggota badan anda dengan minyak zaiton atau sebarang minyak kesukaan anda . Selepas itu gosok badan anda dengan sabun kristal garam . Minyak ini untuk mengganti air . Nota: sabun garam ini strukturnya kasar dan tidak licin . Biarkan selama 15-20 minit untuk memastikan segala khasiat garam dan miyak meresapi kulit . Setelah itu bilas dengan air . Untuk dapatkan khasiat berterusan jangan campur bahan kimia selepas mandi. Sabun garam kristal ini amat baik untuk menghilangkan bau badan dan ketiak yang bermasalah . Gunakanlah tanpa was-was.

RM 28.00 RM 38.00


Alami mandian garam kristal himalaya, dari lautan dahulu kala yang berusia 250,000,000 tahun dahulu. Mandian Kristal Garam™ .

Kebaikan garam bukit sebagai mandian dan rendaman kaki

* Membantu untuk melegakan sakit-sakit sendi , sengal-sengal dan kekejangan otot

* Membantu mempercepatkan proses penyembuhan seperti luka terbakar , gigitan serangga dan parut-parut luka.

*Membantu melancarkan peredaran darah ke seluruh badan dan mengurangkan sakit tulang belakang yang kronik

* Membantu merawat masalah masalah kulit dan gatal-gatal

* Di samping itu juga dapat melembutkan dan mengekalkan kelembapan kulit secara semulajadi serta mengembalikan keremajaan.

Enter supporting content here