Therapy AL - Klasik..

Ujian Struktur Garam

Home
Satu Rawatan Klasik
Garam Bukit
Ujian Struktur Garam
Kuasa Penyembuh sole(so-lay)
Produk & Remedi
Garam Sunah
Sabun Garam Therapy
Memahami Alahan
Kupasan Sel Mati
Kupasan Sel Mati
Mandi Seri Garam Klasik
Asma / Bronchitis
Jenis Jenis Arthritis
Rawatan Arthritis dan Gout
Garam Klasik & Gigi

Asal Usul Garam Bukit


Perbandingan Struktur Kristal Garam

Apa yang dapat Penglihatan 100x Mikroskopik beritahu kita tentang Garam Kristal??Struktur jalinan kristal pada garam kristal

Struktur kristal yang seimbang menunjukkan jalinan yang baik, tiada bayangan atau bahagian kasar. Kristal tidak terpisah dari jejak unsur mineral ( 84 ) tetapi saling bersambung dalam keadaan sekata . Ini memberitahu kita bahawa kandungan tenaga dalam bentuk mineral adalah seimbang dan mudah diproses oleh badan kita.Kristal ini penuh dengan kehidupan . Kalau diambil sebagai makanan ia akan memberi kesan tenaga mutlak pada badan . Hasilnya memberi keuntungan kepada badan dan tidak kehilangan tenaga .
Struktur jalinan kristal garam biasa

Kristal yang bukan asli kelihatan betul-betul terpisah antara satu sama lain dan kelihatan mati. Bagi memproses kristal ini , badan harus mengorbankan sejumlah tenaga dengan begitu banyaknya untuk hasil yang kurang . Kesannya adalah kehilangan tenaga dan tiada pertambahan tenaga. Garam yang ada dalam badan kita kelihatan sama dengan apa yang kita lihat dalam gambar ini terpisah dan mati .

Struktur jalinan Kristal Garam laut
Struktur kristal ini tidak mengikut susunan terpisah dan tidak bersambung dengan unsur semulajadi yang ada disekelilingnya. Disebabkan ini , badan tidak dapat menyerap mineral sepenuhnya, walau banyak manapun kandungan mineral yang ada , kecuali badan terpaksa menggunakan tenaga yang besar untuk menggiatkannya. Penghasilannya adalah kecil malah kehilangan tenaga lebih besar dari itu.

Kesimpulan:
Kajian ini membuktikan betapa eloknya kepentingan dan pembentukan garam Himalaya. Ia sebenarnya mempunyai kemampuan untuk menghidupkan tenaga dalam badan dan sistem saraf kita .
 
Gambar pertama adalah struktur garam Himalaya pada skala pembesaran 50x .
Garam biasa tidak menunjukkan struktur kristal yang bergetar tetapi adalah kristal yang mati secara eksklusif. Sebagai makanan ia adalah tidak berguna kalau bukan pun racun yang membinasakan. ( Sebab itu doktor suruh kita kurangkan garam semasa berdiet) .
 
Gambar seterusnya adalah garam biasa ( sodium klorida ) pada skala pembesaran 50x
Garam laut ( gambar terakhir ) berada diantara keduanya . Ia menunjukkan struktur tetapi , kristalnya terpisah dari unsur penting. Oleh itu , penyerapan ion koloid adalah bukan satu jaminan untuk membina tenaga .

Kekurangan Tenaga = Penyakit
Tenaga Mencukupi = Kesihatan

Daripada analisa ini dapat kita lihat sekarang betapa pentingnya menambah tenaga kepada tubuh berbanding membiarkan dicuri atau menghabiskan tenaga secara tidak langsung. Tenaga bertambah membawa kesihatan dan keperluan manakala tenaga berkurangan membawa kepada penyakit . Jawapannya mudah sekali !

Enter supporting content here