Therapy AL - Klasik..

Kuasa Penyembuh sole(so-lay)

Home
Satu Rawatan Klasik
Garam Bukit
Ujian Struktur Garam
Kuasa Penyembuh sole(so-lay)
Produk & Remedi
Garam Sunah
Sabun Garam Therapy
Memahami Alahan
Kupasan Sel Mati
Kupasan Sel Mati
Mandi Seri Garam Klasik
Asma / Bronchitis
Jenis Jenis Arthritis
Rawatan Arthritis dan Gout
Garam Klasik & Gigi

Kebaikan Meminum Sole


a) Tenaga semulajadi yang tedapat dalam garam kristal membolehkan sole membekal tenaga kepada tubuh badan kita selama 24 jam.


b) Ia dapat menyelaraskan keseimbangan alkali dan asid di dalam badan dan pada masa yang sama menormalkan tekanan darah.

c) Boleh melarut dan memusnahkan mendapan yang boleh mengakibatkan pelbagai bentuk penyakit radang sendi seperti arthritis dan buah pinggang dan juga karang pundi hempedu.
 
d) Boleh mengurangkan rasa ketagih terhadap sesuatu.

e) Boleh menyembuhkan penyakit kulit dari luar dan dalam


Campuran air dengan garam kristal , dinamakan“sole”(sol-lay).Sole adalah sup purbakala dalam kehidupan,dan ia adalah berbentuk paling fleksibel mewakili solar asli dan tenaga cahaya.
Apabila air dan garam bergabung ia menciptakan dimensi sole ini.Di negara Jerman,P erkataan sole, diambil dari perkataan Latin iaitu "sol" yang bermaksud matahari!.

Sole hanyalah suatu cecair yang menghasilkan matahari.Sole bererti cecair umpama matahari atau cecair bertenaga cahaya .


Semasa air bersatu dengan garam ion positif daripadanya melingkungi ion negatif yang terdapat dalam molekul air manakala ion negatif garam pula melingkungi ion positif molekul air. Ion ini terhidrolisis. Dalam proses ini struktur geometrik garam dan juga air telah berubah dan sepenuhnya, menjadi struktur yang baru, iaitu dimensi ketiga . Air bukan lagi air dan garam juga bukan garam lagi.Struktur kristal sole adalah sangat mendalam yang mana corak vibrasinya mampu bertahan selama 24 jam dalam badan manusia.


Dengan meminum sole , anda akan dapati sama dengan corak vibrasi yang badan hilang semasa sakit. Namun begitu ,kualiti garam amat penting untuk menentukan kualiti sole.

Ambil satu sudu sole kemudian campurkan dengan segelas air mineral atau spring water,paling bagus air zam-zam pada setiap pagi.Minumlah sole ini sebelum sarapan pagi ketika perut masih kosong.Berapa gelas air kemudian anda nak minum adalah terpulang pada diri anda.Apa yang anda perlukan hanyalah sesudu sole untuk satu hari( note: kalau guna garam kristal kurangkan dari satu sudu kepada kuantiti paling sedikit halus atau kasar)Kebiasaan itu penting.


Dari sudut bio-kimia,dalam beberapa minit,seluruh bahagian perut dan termasuk usus akan dirangsang.Dan sekali lagi ia akan menggiatkan penghadaman dan metabolisma badan. Secara keseluruhan kemampuan elektrolit akan dibina & seterusnya pengaliran tenaga dalam badan meningkat.Hasilnya akan berlaku kitaran semula.Garam ini membolehkan aliran itu berlaku lagi.Semua hidupan berasal dari laut yakni laut dahulukala.Itu pandangan ahli sains luar negara.Bagi kita yang berugama Islam kita harus berpegang kepada kitab ALLAH

.WALLAHUA'LAM .

Setiap proses kejadian dalam cakerawala,daripada mikro-kosma kepada mikro-kosma semua saling berkait dengan potensi tenaga.Inilah yang berlaku apabila air dan garam bersatu .

-

Faktor Keseimbangan PH badan dan Menghindarkan Sel Berat

Sole adalah bahan yang paling baik untuk menyeimbangkan PH badan. Dengan meminum sole juga dapat menghindarkan sel berat seperti plumbum, merkuri ,arsenik , amalgam ( logam raksa ) dan juga kalsium kerana garam kristal mampu memecahkan strutur molekulnya. Rawatlah diri anda dengan terapi sole untuk menghindari pembentukan kalsium yang tak diperlukan dan juga bendasing dari merajai jasad .


Untuk badan menghapuskan mendapan itu ia perlu diaktifkan . Malah protin haiwan yang sukar dipecahkan dan dikumbah , akan senang dihancurkan melalui air kencing kesan dari struktur formasi garam kristal yang kuat.

Penyediaan Sole ( Solay )

Garam sunnah - Cara- cara membuat sole

* Ambil secubit garam sunnah mengikut panduan yang diberikan.Guna ibu jari dan jari kelingking untuk mengambil secubit garam.Kalau boleh jangan campur dengan orang lain.Kalau anda mencubit garam itu dari bekasnya.Ia khas untuk anda sahaja.

Berkaitan dengan sistem penghadaman dan energy anda. Kalau perlu asingkan dari bekasnya. Amal sebelum dan selepas makan dapat hindari 330 jenis penyakit paling kurang,kusta,gila, sakit gigi,keracunan,sakit kepala,melancarkan sistem penghadaman secara semulajadi dan selebihnya hanya ALLAH S.W.T yang mengetahui(cara perubatan Rasulullah SA.W)

* Minum air mineral pada kadar PH 7 atau 7.4 jangan lebih dari ph 14 atau kurang dari PH 7. Air yang paling terbaik adalah air zam-zam

Cara lain - Ambil satu sudu kecil teh garam sunnah cairkan dan minum dalam keadaan perut kosong.Kemudian minum air mineral sebanyak banyaknya 2 hingga 3 liter padu air sepanjang hari.

Nota: Untuk merawat kanak-kanak memadai secubit ikut jari tangan mereka.Ia bagus untuk meningkatkan sistem imun kanak-kanak . Jangan melebihi sukatan kerana garam ini mengandungi ion tenaga yang amat tinggi.(di proses bukan menggunakan besi)

Untuk wanita mengandung tidak digalakkan ambil garam sunnah.Rujuk dan ikut nasihat doktor sepanjang tempoh kehamilan.Garam biasa(garam premium halagel boleh)

* Anda boleh membaca doa tertentu semasa mengambil atau meminum larutan garam ini .

Alfatihah diikuti selawat 7 kali ke atas nabi . Diikuti dengan zikrullah mohon kesembuhan penyakit dari ALLAH.Kalau tahu doa shifa lagi bagus. Terpulang kepada diri anda.

Enter supporting content here