Therapy AL - Klasik..

Garam Klasik & Gigi

Home
Satu Rawatan Klasik
Garam Bukit
Ujian Struktur Garam
Kuasa Penyembuh sole(so-lay)
Produk & Remedi
Garam Sunah
Sabun Garam Therapy
Memahami Alahan
Kupasan Sel Mati
Kupasan Sel Mati
Mandi Seri Garam Klasik
Asma / Bronchitis
Jenis Jenis Arthritis
Rawatan Arthritis dan Gout
Garam Klasik & Gigi

rocksalttoothpate.jpg

Gigi dan gusi bukan sahaja penting untuk penampilan tetapi juga penting untuk kesihatan secara keseluruhan . Garam bukit adalah produk terbaik untuk kesihatan gigi. Kebanyakan masalah gigi adalah berpunca dari lebihan asid dalam mulut dan leher. Garam dapat membina PH semulajadi untuk pernafasan mulut dan pada masa yang sama melindungi enamel gigi anda .

Bagaimana caranya : Berus gigi anda setiap pagi dengan air garam bukit.Tekan larutan Press pada gigi anda dengan lidah. Berkumur beberapa minit - 3 minit kemudian ludah keluar. Atau Berus gigi anda dengan ubat gigi herbal garam bukit halagel setiap hari.

Nota: Orang tua-tua zaman dulu selalu amal gosok gigi garam tumbuk arang. Pasal tu gigi putih , dan lebih kukuh. Berbanding sekarang

Ubat Gigi keluaran Halagel Sdn Bhd


Ubat Gigi Herba Garam Batu™ merupakan ubat gigi pertama yang dirumuskan mengunakan kristal Garam Bukit™ bermutu tinggi, sari pati miswak, daun mambu dan cengkih. Ini meletakkan jenama ini antara yang terutama berbanding jenama ubat gigi lain.

Bahan herba lain juga dicampur dalam Ubat Gigi Herba Garam Bukit seperti daun mambu, cengkih dan juga miswak. Miswak pernah disebut dalam hadis sebagai alat memberus gigi yang amat digemari Nabi Muhammad (saw).

Para saintis pula telah membuktikan bahawa miswak memang mempunyai zat-zat makanan. Kegunaan miswak telah disyorkan didalam banyak penulisan kuno ternama, yang menyatakan bahawa herba miswak mempunyai 70 kebaikan bagi keseluruhan badan. Pati miswak telah dikenalpasti pihak saintis sebagai penguat gusi, penghindar keroskan gigi, pengurang bau mulut dan meastikan kekuatan gigi.

Enter supporting content here