Make your own free website on Tripod.com
Cantik Therapeutic
Sunday, 4 December 2005
GARAM SUNNAH RASUL
Mood:  chillin'
Now Playing: reboot
Topic: GARAM SUNNAH
Rasulullah pernah menyarankan supaya memakan secubit garam pada awal dan akhir setiap kali makan. Baginda berkata "Sesiapa yang memulakan makan dengan memakan secubit garam ALLAH akan hindarkan 330 jenis penyakit , yang paling kurang ialah gila kusta, sakit perut dan sakit gigi. Yang bakinya diketahui oleh ALLAH sahaja."

'Dengan mengambil secubit garam dan segelas air tubuh kita akan mencuci dengan sendirinya secara keseluruhan, sel-sel badan akan dikembalikan, semua proses kehidupan akan diharmonikan , disusun dan dikuatkan semula: dan banyak penyakit moden akan lenyap dalam masa itu dan dengan itu kehidupan kita akan menjadi lebih baik dan sihat.'

Didalam GARAM SUNNAH ini, elemen elemen yang didapati adalah dalam serbuk yang mana ianya senang dilarut oleh tubuh manusia dan mudah diproses. Garam Kristal Suatu ketika dulu pernah digelar Raja Garam kerana ianya hana dihidangkan untuk RaJA sahaja.

> Mengandungi elemen yang tertinggi di dunia dengan 84 elemen nutrient yang kita perlukan setiap hari.
> Asli, tidak tercemar. Tanpa kesan persekitan. Daripada masa apabila dunia dalam keadaan asli.
> Tidak mengandungi sebarang pencemaran daripada kesan pencemaran dipersekitarannya.


Rahsia alam semulajadi yang tersimpan sejak 250,000,000 tahun yang lalu akhirnya terbongkar Garam Sunnah Himalaya adalah sumber simpanan semulajadi untuk kekuatan tenaga hayat. Garam yang istimewa ini menunggu masanya untuk menyatakan sifat semulajadinya sebagai penyimpan tenaga dengan kendungan BIO-PHOTON bagi kesihatan manusia sejagat.
Kehidupan Fisikal, Kebendaan,Biologi TELAH membentuk secara semulajadi masuk dan keluar sejak berbillion tahun daripada lautan yang disebut Lautan Purba. Sehingga di saat ini air, garam dan oksigen adalah suatu keperluan untuk penciptaan kehidupan organic.

Kristal garam bukit daripada Himalaya berasal daripada penguapan lautan purba semenjak ratusan juta tahun yang lalu. Tenaga solar, yang diperlukan untuk penciptaan ini diperangkap didalam setiap zarah daripada kristal garam ini yang dipanggil BIO-PHOTONS
Selain daripada tenaga, setiap galian didalam bumi berada didalam garam kristal ini dalam bentuk yang banyak yang mana ia menyamai dengan Jumlah galian yang terdapat didalam struktur sel kita,jika kita hendak mengambilnya dengan cara yang bijak.

Galian-galian ini tersangatlah kecil, yang mana mereka boleh diterima oleh badan kita pada paras selular: mereka adalah. Jika dilarutkan kedalam air,garam itu sangat berguna kepada kita,bersama dengan tenaga solar yang diperolehi.

Dengan mengambil sejumlah kecil (ikut aturan pada kotak) dengan segelas air akan mempastikan kandungan galian dikembalikan pada tubuh kita : sel sel tersebut akan berfungsi semula diharmonikan , disusun dan dikuatkan semula: dan banyak penyakit moden akan lenyap dalam masa itu dan dengan itu kehidupan kita akan menjadi lebih baik dan sihat.

EMAS PUTIH KEPADA RACUN PUTIH.

Garam yang telah ditapis termasuklah garam laut !V tidak menyumbangkan secara positif apa sahaja fungsi terhadap tubuh kita. Kesan daripada proses penapisan saiz serbuk garam tersebut menjadi terlalu besar untuk diambil oleh sel badan kita. Ini juga sama seperti dalam kes garam laut dan garam bukit yang biasa. Alasan yang kukuh mengapa garam ditapis sedemikian rupa ialah kerana industri kimia memerlukan Jumlah yang sangat besar dalam bentuk garam tulin iaitu Sodium Klorida(NaCI)

Garam dapur dirumah kita adalah sisa daripada penapisan garam industri ini. Bagaimanapun tubuh badan kita mengkelasifikasikan garam ini sebagai RACUN ( kerana tidak kenal)bukan semulajadi dan akan menggunakan apa saja proses untuk mengeluarkannya.

Hidup kita mustahil tanpa garam. Tetapi garam yang kita gunakan pula membunuh kita. Daripada Emas Putih bertukar menjadi Racun Putih. Garam yang kita makan bukanlah garam asli yang mempunyai semua galian sebaliknya hanyalah Sodium Klorida.

Buah Pinggang kita, yang bertanggungjawab untuk proses ini, malangnya hanya mampu menapis lebeh kurang 7 gram tulin sehari: dan baki garam yang kita makan akan dibawa air dan dimendapkan ke dalam tisu otot, keatas tulang dan penyambung, yang akhirnya akan menyebabkan masalah lain iaitu arthritis(sakit sendi) dan rheumatism (sengal sengal).

GARAM SUNNAH adalah GALIAN TAMBAHAN yang TERAKHIR
Daripada 84 elemen-elemen galian yang terdapat di dalam tubuh badan manusia , 72 dipercayai bahan paling penting diet yang sihat dan garam sunnah mengandungi 72 elemen galian tersebut.
Semua galian-galian ini adalah kristal matrik yang sempurna dan bersifat bentuk yang terakhir (caj elektrik )
Saranan Nabi SAW ialah supaya memakan sedikit garam sebelum makan ini nampaknya berlawanan dengan pendapat perubatan moden yang menyatakan bahawa memakan garam berlebihan itu membahayakan kesihatan . Tetapi dengan ilmu metabolisme jasmani di zaman moden. Ini jelas mengesahkan bahawa nasihat Nabi SAW itu memang bijak dan tepat sesuai dengan sains moden .

Garam sunnah mengandungi 84 elemen-elemen galian terpenting. Diantaranya klorida, dan klorida dalam garam itu sahajalah satu-satunya klorida yang boleh digunakan oleh badan untuk membuat asid hidroklorik iaitu bahan penting untuk penghadaman.

Oleh yang demikian sedikit garam dimakan sebelum makan dapat mencukupkan asid hidroklorik dalam perut sebelum makanan yang baru masuk dalam perut.
Perlu diketahui bahawa kesan yang membahayakan akibat terlalu banyak makan garam itu adalah kerana paras sodium naik tinggi .bukannnya paras klorida .Bahkan orang yang langsung tidak makan garam mungkin mendapat penyakit akibat kekurangan asid hidroklorik dalam badannya.

Nabi pernah menyarankan supaya memakan secubit garam pada awal dan akhir setiap kali makan.
Baginda berkata Sesiapa yang memulakan makan dengan memakan secubit garam ALLAH akan hindarkan 330 jenis penyakit , yang paling kurang ialah gila kusta, sakit perut dan sakit gigi. Yang bakinya diketahui oleh ALLAH sahaja.

100% Pure contains 84 natural elements needed by the body :
hydrogen, lithium, beryllium, boron, carbon, nitrogen,oxygen, fluoride, sodium, magnesium, aluminum, silicum, phosphorus, sulfur, chloride, calcium, scandium, titanium, vanadium, chromium, manganese, iron, cobalt, nickel, copper, zinc, gallium, germanium, arsenic, selenium, bromine, rubidium, strontium, yttrium, zirconium, niobium, molybdenum, ruthenium, rhodium, palladium, silver, cadmium, indium, tin, antimony, tellurium, iodine, cesium, barium, lanthanum, cerium, praseodymium, samarium, europium, gadolinium, terbium, dysprosium, holmium, erbium, thulium, ytterbium, lutetium, hafnium, tantalum, fungsten, rhenium. Osmium, iridium, platinum, gold, mercury, thallium, lead, bismuth, polonium, astatine, francium, radium, actinium, thorium, protactinium, uranium, neptunium and plutonium.356 2nd FLooR Ampang Park Plaza, K.Lumpur 03 21669225


Posted by CantikMe.. at 12:22 PM WST
Updated: Sunday, 4 December 2005 1:10 PM WST
Garam Bukit Mandian dan Rendaman Kaki
Mood:  energetic
Topic: Garam Bukit Mandian dan
Tiada yang lebih merehatkan melainkan rendaman badan larutan kristal Garam Bukit. Larutan kristal Garam Bukit di dalam air membebaskan getaran tenaga yang tersimpan dan juga zat mineral yang terkandung di dalamnya.

Gabungan larutan Garam Bukit dan air juga berupaya meneutralkan tahap PH badan melalui penyerapan dan akan membuang logam hantap seperti led, merkuri, arsenik, amalgam dan kalsium kerana Garam Bukit berupaya memecahkan struktur molekulnya. Logam hantap ini kemudiannyaakan terbuang melalui air kencing. Digalakkan menggunakan 2 botol Rendaman Garam Bukit bagi satu tab mandian. Airnya pula sesuai jika berada di tayap suhu kepanasan badan. Jangan basuh badan selapas rendaman kecuali and masih lagi perlu bergerak aktif setelah selesai berendam.

Rendaman kaki menggunakan Garam Bukit Rendaman yang sedikit tetapi ianya adalah untuk bahagian badan yang paling digunakan. Gunakan setengah botol Garam Bukit Rendaman Badan dan Kaki Halagel (400g) dan campurkan bersama 2000ml air panas suam. Rehatkan kaki anda di dalam air rendaman sambil menonton televisyen, membaca atau brsembang dilaman chat internet. Anda akan dapati kaki kurang sengal dan ianya lebih lembut dan bersih.

Kami juga mempunyai rangkaian Garam Bukit Rendaman Kaki berAroma bagi mereka yang ingin mengharumkan bahagian kaki. Kaki anda akan mempunyai hariman lavender yang bersih dan anti bacterial. Langkah yang baik sebelum mendapatkan urutan kaki.

Posted by CantikMe.. at 11:46 AM WST
Ubat Gigi Herba Garam Bukit?
Mood:  cheeky
Now Playing: ocean
Topic: Ubat Gigi Herba Garam Buk
Ubat Gigi Herba Garam Bukit™

Sewaktu zaman Yunani, garam dianggap sebagai “emas putih” dan digunakan olah askar Roman sebagai bahan kumuran yang dikenali juga sebagai sole(so-lay). Larutan air dan garam organik itu diketahui menguatkan gigi dengan menghakis plak dan tar-tar sambil mengukuhkan dan membersihkan gusi. Halagel Sdn Bhd yang merupakan pelopor produk Halal dalam kategori barang keperluan rumah telah melancarkan ubat gigi rumusan baru yang diberi nama Ubat Gigi Herba Garam Bukit™ antara produk-produk utama. Rumusan baru Ubat Gigi Herba Garam Batu™ diperkuatkan untuk membantu menguatkan gigi, menghindar kerosakan gigi, menghilangkan bau mulut dan menguatkan gigi dan gusi.

Sekarang kaedah sains telah membuktikan bahawa Garam Bukit yang telah larut dalam air boleh meneutralkan kadar PH dalam ruang mulut seseorang dimana punca mulut berbau adalah kadar asidik ruang mulut tinggi. Ubat Gigi Herba Garam Batu™ merupakan ubat gigi pertama yang dirumuskan mengunakan kristal Garam Bukit™ bermutu tinggi, sari pati miswak, daun mambu dan cengkih. Ini menletakkan jenama ini antara yang terutama berbanding jenama ubat gigi lain.

Bahan herba lain juga dicampur dalam Ubat Gigi Herba Garam Bukit seperti daun mambu, cengkih dan juga miswak. Miswak pernah disebut dalam hadis sebagai alat memberus gigi yang amat digemari Nabi Muhammad (saw). Para saintis pula telah membuktikan bahawa miswak memang mempunyai zat-zat makanan. Kegunaan miswak telah disyorkan didalam banyak penulisan kuno ternama, yang menyatakan bahawa herba miswak mempunyai 70 kebaikan bagi keseluruhan badan. Pati miswak telah dikenalpasti pihak saintis sebagai penguat gusi, penghindar keroskan gigi, pengurang bau mulut dan meastikan kekuatan gigi.


Posted by CantikMe.. at 11:38 AM WST
SABUN MUKA GARAM BUKIT?
Now Playing: SABUN MUKA GARAM BUKIT?
Topic: SABUN MUKA GARAM BUKIT?
Sabun Muka Garam Bukit™SABUN MUKA GARAM BUKIT™ KAYA DENGAN MINERAL DAN GARAM GALIAN, URUTAN DENGANNYA MEMBANTU MEMPERCEPATKAN PENYERAPAN MINYAK AROMA TERAPI.
Sabun Muka Garam Bukit™ "Beauty Set" didatangkan dengan minyak aroma terapi samada untuk kulit biasa, berminyak atau berjerawat.

Khasiat Sabun Muka Garam Bukit™ "Beauty Set" :

Menanggalkan sel-sel kulit mati
Menghalus dan menggebukan kulit
Menghilangkan parut jerawat / jeragat
Merangsangkan pembentukan sel-sel kulit baru
• Mengembalikan kelembapan kulit

• Menjadikan kulit sihat
• Meningkatkan vitamin pada kulit serta sistem imunisasi badanPosted by CantikMe.. at 11:18 AM WST
Updated: Sunday, 4 December 2005 11:32 AM WST

Newer | Latest | Older

« July 2019 »
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
You are not logged in. Log in